Sinar Harian : 19 Julai 2022 - Tuan Buqairah Tuan Adnan; Mohammad Khairil Ashraf Mohd Khalid; Muhammad Amnan Hibrahim; Mukhriz Mat Husin (Sinar Karangkraf Sdn. Bhd., 2022)
Lima penyakit berjangkit termasuk Covid-19, penyakit tangan, kaki dan mulut (HFMD), cacar monyet, inluenza (ILI) dan wabak Marburg kini menjadiu ancaman kepada manusia.