Berita Harian : 30 Julai 2022 - Noorazura Abdul Rahman (The New Straits Times Press (M'sia) Bhd., 2022)
Pembahagian harta secara faraid sangat dituntut dalam agama Islam dan ayat dalam Surah al-Nisa menggariskan panduan mengenainya iaitu senarai waris yang berhak dan bahagian harus diperoleh.