Peribadi - Hamka , 1908-1981 (PTS PUBLISHING HOUSE SENDIRIAN BERHAD, 2023)
Hadapkan perhatian kepada jiwa, tegakkan sempurna budi utama, dengan jiwamu bukan dengan tubuh, engkau akan sempurna menjadi insan.