ANWAR IBRAHIM : SEMANGAT DARAH MUDA - Zairudin Hashim (Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM), 2019)
Ramai yang mengasosiasikan istilah "darah muda" dengan sikap terburu-buru. Hakikatnya darah muda boleh dirujuk kepada pendekatan aktivisme yang bersadur semangat serta tindakan agresif dalam kalangan anak muda, untuk membawa perubahan yang baik. Namun, semangat tersebut juga pastinya perlulah bertunjangkan iman dan taqwa bersama strategi yang berhikmah.