Berita Harian, 02 Jun 2010 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Pemimpin Agung Iran, Ayatollah Ali Khamenei menyifatkan serangan Israel terhadap sekumpulan kapal yang membawa bantuan ke Gaza sebagai perpuatan jenayah dan kejam.