Berita Harian, 08 Februari 2007 - Anwar Hussin (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Penguatkuasaan pencegahan pihak berkuasa tempatan (PBT) yang kurang cekap dan tidak menyeluruh antara faktor peningkatan kes denggi sehingga mencapai tahap membimbangkan ketika ini.