Berita Harian, 23 Disember 2010 - Azrina Ahzan (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Malaysia kini mempunyai 27,565,821 penduduk, dengan lelaki melebihi wanita pada nisbah 105.100, demikian menurut laporan kiraan permulaan Banci Penduduk dan Perumahan Malaysia 2010 (Banci 2010) yang berlangsung dari 6 Julai hingga 22 Ogos lalu.