Berita Harian, 22 Oktober 2010 - Rusnita Pechok (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Pelbagai usaha dilakukan Perpustakaan Negara Malaysia (PNM) untuk meningkatkan kesedaran pentingnya mengamalkan budaya membaca dalam kalangan masyarakat terutamanya kanak-kanak.