Berita Harian, 20 December 2010 - Shamsiah Sanin (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Perubahan iklim umpama masalah baru kerana menyebabkan kelembapan dan suhu panas tidak dapat beredar secara semula jadi, mengakibatkan suhu sejuk, panas dan ribut yang berpanjangan.