Harian Metro, 31 Disember 2010 - Faizatul Farlin Farush Khan Pengguna Islam terus tertipu kerana Jakim tiada kuasa mutlak dakwa peniaga seleweng (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Akta Halal perlu dilaksanakan segera supaya pengguna beragama Islam tidak terus tertipu dan dipelekeh segelintir peniaga yang hanya mengejar keuntungan tanpa mengambil kira keperluan serta sensetiviti masyarakat.