Berita Minggu, 24 Oktober 2010 - Hafizah Iszahanid (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Berhenti merokok! Menyebutnya mudah, namun melaksanakannya belum tentu. Walaupun sudah terlalu banyak fakta kesan tabiat merokok dengan komplikasi kesihatan, ada kala ia sekadar dibaca tetapi tidak dipraktikkan. Malah kaitan kesan penggunaan tembakau dengan komplikasi kesihatan sebenarnya sudah mula diperkatakan sejak 1600.