Berita Harian, 12 November 2010 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
terengganu terus mengungguli keputisan peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) untuk tahun ke-10 apabila muncul negeri terbaik dalam peperiksaan itu tahun ini apabila seramai 3560 atau 15.4 peratus daripada 23,147 murid mendapat 5\A dan 7A.