Berita Harian, 09 December 2010 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Buah turunkan berat badan sedia maklum dengan khasit buah yang mengandungi serat tinggi, air dan nutrisi sehingga mampu membuat perut menjadi kenyang. Tidak hairanlah mengapa pakar pemakanan mengunjurkan amaln memakan buah sebagai pelengkap hidangan dalam diet harian.