Harian Metro, 17 Oktober 2010 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Isu kontroversi perkahwinan gadis bawah umur semakin hangat diperkatakan khususnya selepas laporan mendedahkan beberapa lelaki berusia 50-an menikahi gadis sunti 10 tahun atau lebih muda lagi.