Berita Harian, 15 December 2010 - Mohamad Isa Abd Ralip (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Perkahwinan adalah ikatan suci antara lelaki dan wanita selari dengan kejadian manusi berpasanga. Perkahwinan juga sunnah Rasullullah SAW yang patut dituruti setiap umat yang berkemampuan.