Metro Ahad, 10 Oktober 2010 - Mohd Azam Shah Yaacob (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Tentera Jepun penggal tahanan ketika menjajah Tanah Melayu manakala komunis melakukan perkara sama ketika darurat