Metro Ahad, 26 September 2010 - Isma Ismail (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Mungkin tanpa seirang insan berjuwa jental iaitu Allahyarham Datuk Meor Abdul Rahman Uta Mohd Hashim yang sanggup bersusah payah tentunya pertubuhan Silan Seni Gayong Malaysia (PSSGM) tidak mungkin dapat bertapak sekali gus berkembang seperti mana keadaan pertubuhan itu ketika ini.