Mingguan M Star,22 Ogos 2010 - Adnan Omar (Utusan Melayu (M) Bhd, 2010)
Tekanan atau stres semakin menjadi satu cabaran dalam dunia moden. Terdapat dua definisi yang biasa digunakan untuk tekanan. Pertama, tekanan adalah keadaan atau perasaan yang dialami apabila seseorang menganggap bahawa tuntutan adalah melebihi sumber peribadi dan sosial yang dapat digunakan oleh seseorang individu.