Berita Harian, 12 Ogos 2010 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Pakar perubahan iklim berkata, fenomena pemanasan global kemungkinan menjadi punca tercetusnya banjir besar di Pakistan, kebakaran hutan di Russia dan tanah runtuh di China sekarang.