Berita Harian, 31 Ogos 2010 - Muhamad Razak Idris (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Kemerdekaan ialah sebuah anugerah terbesar daripada Tuhan kepada manusia. Sebagai rakyat Malaysia, kita harus insaf dan bersyukur dengan anugerah ini. Dengan takdir Tuhan, negara kita telah memperoleh kemerdekaan sejak 53 tahun lalu.