Berita Harian, 05 Jun 2010 - Hasanuddin Mohd Yunus (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Kapal Mavi Marmara umpama madrasah bagi kami kerana di situlah semua sukarelawan yang terbabit dalam misi bantuan kemanusiaan ke Gaza menerima pendidikan yang sangat berguna, sekali gus melatih jiwa dan hati kami untuk lebih dekat kepada Allah.