Berita Harian , 31 Ogos 2010 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Kesediaan penuntut dan rakyat Malaysia menyertai upacara menaikkan Jalur Gemilang di perkarangan Kedutaan Malaysia di Jakarta, sempena sambutan ulang tahun kemerdekaan negara ke-53 hari ini, tidak sepatutnya dilihat sebagai tindakan provikasi atau bertujuan menyakitkan hati mana-mana pihak direpublik berkenaan.