Berita Harian , 08 Mac 2010 - Hasliza Hassan (NSTP, 2010)
"Aku naik saksi tiada tuhan selain Allah dan aku naik saksi Nabi Muhammad, Rasulullah ." Kalimah syahadah bergema dalam satu nada ketika 62 orang asli dari kampung dis ekitar Kampung Orang Asli Pos Hendrop, Gua Musang Kelantan, berikrar beriman kepada Allah.