Berita Harian, 13 Julai 2010 - Azrul Affandi Sobry (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Susunan daun mangga yang rapat dalam jumlah ganjil menjadi simbolik utama untuk mengenali ruah masyarakat Chetti Melaka. Ia sama dengan daun mangga digunakan orang India di pintu rumah . tetapi susunannya tidak sama, malah dikatakan prosesnya juga ada sedikit berbeza.