Berita Harian, 1 September 2010 - Teo, Kok Seong (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Perasaan perkauman dalam apa jua bentuk terhadap mana-mana kaum, lebih-lebih lagi dalam konteks 1 Malaysia yang menganjurkan perpaduan utuh, adalah tidakwajar sama sekali . Perasaan ini mewujudkan suasana tidak harmoni di kalangan masyarakaty Malaysia yang berbilang kaum. Ia boleh menggugat kestabilan yang akhirnya memberi kesan buruk kepada kemajuan bangsa dan negara.