Berita Harian , 07 June 2010 - Zulhasnan Rafique (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Usaha membangunkan Kampung Baru, di ibu negara sudah sekian lama digiatkan kerajaan. Sejak Pilihan Raya 2004, usaha pembangunan dan pengurusan kampung itu dilaksanakan menerusi Kementerian Wilayah Persekutuan dan agensi di bawahnya, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).