Berita Harian , 10 June 2010 - Halina Mohd Noor (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Harapan penduduk Orang Asli Temuan di Kampung Genting Peras di sini, untuk melihat perkampungan mereka diterangi cahaya daripada bekalan eletrik dan memiliki rumah lebih selesa boleh diumpamakan menanti bulan jatuh ke riba selepas kebih dua dekad menunggu.