Berita Harian , 03 Mac 2010 - Kamal Ahmad (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Melayu tidak mampu lagi tinggal di Pulau Pinang berikutan kenaikan harga rumah dan pencukaian hartanah . Di mana mereka tinggal sekarang? Kebanyakan dalam rumah kecil dan sesak seperti Tanjung Tokong dan Rifle Range.