Harian Metro, 19 Julai 2010 - Yusliza Yakimir Abd Talib (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Kegiatan seks bebas dan kelahiran anak luar nikah tidak wajar lagi dianggap gejala sosial tetapi lebih sesuai digelar 'bencana sosial' berikutan penambahan kes berkenaan saban hari.