Mingguan Malaysia, 04 Julai 2010 - Diyana Rose Kamalludeen (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Satu laman web melaporkan, pekerja yang melayari Internet kurang 20 peratus pada waktu bekerja mampu meningkatkan produktiviti mereka sehingga sembilan peratus. Sebaliknya, laman web asing lain pula mendakwa Facebook hanya mengakibatkan kemerosotan produktiviti khususnya bagi syarikat-syarikat kecil.