Berita Harian, 31 Mei 2010 - Nazmi Yaakub (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Imperialisme bahasa Inggeris dianggap punca kepada persainagn atau ketegangan dalam isu bahasa Malayu-bahasa Inggeris di negera ini disorot pada Wacana Bahasa Kebengsaan: Isu Bahasa Kebangsaan di Bangunan Canselori, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Bangi, baru-baru ini.