Sinar Harian, 13 Julai 2010 (Kumpulan Karangkraf Sdn. Bhd., 2010)
Kadar kelahiran penduduk Malaysia menurun kepada kadar 2.2 peratus pada 2008 berbanding 2.6 peratus pada 2000 dijangka terus merosot jika faktor melengahkan perkahwinan dan sukar mengimbangi antara kerjaya dan keluarga terus berlaku.