Sinar Harian, 04 April 2010 (Kumpulan Karangkraf Sdn. Bhd., 2010)
Migrain kerap kali dialami oleh golongan wanita berbanding lelaki. Kenapa migrain seolah-olah memilih ras dan yang menjadi mangsa ialah wanita? Kajian di beberapa buah begara maju telah menunjukkan, 75 peratus golongan wanita mudah dihinggapi migrain.