Kosmo, 28 Julai 2010 - Khairatul Ainal Abdul Karim (Utusan Melayu (M) Bhd, 2010)
Seorang pegawai bomba yang dijangkiti wabak Meliodosis dam Leptospirosis selepas menyertai misi mencari seorang mangsa lemas di Hutan Lipur Lubuk Yu, Maran meninggal dunia di Hospital Haji Ahmad Shah , Temerloh semalam.