Sinar Harian, 8 Ogos 2010 (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2010)
Penyakit kencing tikus atau leptospirosis akan dikategorikan sebagai 'penyakit wajib di laporkan' iaitu setiap kes yang berlaku perlu dilaporkan kepada Kementerian Kesihatan.