Berita Harian, 01 Mac 2010 - Choo, Syuhada Abdullah; Magendran Rajagopal (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Cuepacs memandang berat aspek itu kerana bimbang penjawat awam yang dibebani kesukaran mendadak akibat diberhentikan kerja akan 'berdendam' terhadap kerajaan sehingga mungkin bertindak membuat hasutan.