Sinar Harian, 22 Mei 2010 (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2015)
Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim mengajak bekas guru dan pejuang bahasa Melayu agar meneruskan perjuangan menyuntik semangat cinta kepada bahasa Melayu sehingga ke anak cucu.