Kosmo, 17 Mei 2010 (Utusan Melayu (M) Bhd, 2010)
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, konsep 1Malaysia yang diilhamkan beliau kini sudah menjadi gerakan massa di peringkat akar umbi dan bukan lagi gagasan kerajaan semata-mata.