Harian Metro, 16 Mei 2010 - Mahaizura Abd Malik (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Biro Tatanegara (BTN) bersedia memberi peruntukan kepada semua institusi pengajian tinggi awam (IPTA) dan swasta (IPTS) bagi mengadakn seminar atau program berunsurkan 'Gagasan 1Malaysia' untuk manfaat masyarakat pelbagai lapisan di negara ini.