Harian Metro, 21 Mei 2010 - Syarifah Dayana Syed Bakri (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Orang ramai dijangka tidak perlu menunggu lama untuk mendapatkan MyKad mereka selepas proses menaik taraf sistem pemprosesan kad pengenalan dilakukan menerusi peruntukan dalam Rancangan Malaysia Kesepuluh (RMK-10).