Berita Harian, 29 Mei 2010 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Jabatan pengangkutan Jalan (JPJ) yakin peraturan mewajibkan pemeriksaan kenderaan sebelum cukai jalan diperbaharui setiap tahun akan dilaksanakan terutama membabitkan kenderaan yang melepasisesuatu tempoh tertentu bagi memastikan faktor keselamatan menjadi keutamaan.