Berita Harian, 11 Mei 2010 - Azrul Affandi Sobry (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Perniagaan adalah punca utama kekayaan masyarakat India Muslim di Pulau Pinang. Sikap gigih berusaha lantaran tidak mahu ketiggalan di bumi orang menyebabkan kebanyakan masyarakat itu yang masuk ke Tanah Melayu pada era 1770-an berjaya membina empayar ekonomi yang stabil sehingga kini.