Harian Metro 21 Mei 2010 - Mohd Idris Sulaiman (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Kerajaan negeri menyasarkan mewujudkan sekurang-kurangnya satu program Permata Negara di setiap kawasan berpendapatan miskin atau setiap daerah bagi menyediakan sistem pendidikan terbaik kepada kanak-kanak negeri itu,