Harian Metro, 02 Julai 2010 - Wan Mohd Ruzlan Wan Omar (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Kita hidup hanya sementara dan apabila tiba masanya kita dipanggil juga menghadap Tuhan Rabbul Jalil. Pesan Rasullullah kepada kita, orang bijaksana ialah yang bersiap sedia membuat bekal bagi berhadapan dengan saat kritikal di akhirat kelak.