Berita Harian, 08 Julai 2010 - Khairina Yasin (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Pembangunan negara amat bergantung kepada kehebatan modal insannya. Sebagai sebuah negara yang pesat membangun dan meletakkan wawasan untuk menjadi negara maju menjelang 2020, Malaysia tidak dapat lari daripada menerima hakikat bahawa keunggulan modal insan yang berilmu dan berkemahiran menjadi aset utama.