Harian Metro, 15 Mei 2010 - Rudy Fazrunisyam Samarudin (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Pada satu pagi kira-kira 15 tahun lalu, murid sebuah sekolah rendah di pendalaman sebuah negeri di Semenanjung Malaysia kelihatan seperti mendapat suntikan semangat baru untuk memulakan sesi pembelajaran mereka berbanding hari sebelumnya.