Berita Harian, 11 Mei 2010 - Nor Afzan Mohamad Yusof (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Sakit belakang antara rungutan sering kedengaran daripada mulut bakal ibu yang sedang hamil. Lazimnya, ia boleh berlaku pada peringkat awal kandungan dan antara punca masalah ini adalah kandungan yang sedang membesar menyebabkan otot abdomen merengang dan berlaku perubahan pada postur badan.