Berita Harian , 29 Jun 2010 - Wan Marzuki Wan Ramli (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Allah menjadikan manusia berpasangan, maka sewajarnya lelaki dan dan peremppuan berganding bahu melaksanakan tanggungjawab serta usaha membangunkan kehidupan kerana masing-masing memiliki sumbangan demi kebaikan hidup semua.