Berita Minggu, 25 Mei 2010 - Junita Mat Rasid; Nurhasyima Hasim (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat menyifatkan isu remaja bawah umur hamil anak luar nikah sebagai membimbangkan dan mahu semua pihak terutama institusi keluarga, badan bukan kerajaan (NGO) dan komuniti memainkan peranan penting bagi menangani isu itu.