Kosmo, 21 Julai 2010 - Melati Mohd Ariff (Utusan Melayu (M) Bhd, 2010)
Kekurangan bekalan dan kenaikan harga runcit gula menimbulkan persoalan. Apa ada pada gula sehingga pengguna yang bijak turut membiarkan diri mereka menjadi semut sanggup berebut bahan pemanis itu.